Bok om Arkitekt Tommie Wilhelmsen

Utgitt av Orfeus Forlag 2023


TOMMIE WILHELMSEN 1-75

EN UNDERHOLDENDE BOK OM ARKITEKTUR.

Om det første bindet skrev Stavanger Aftenblad:

«En norsk arkitekturbok som har kraft til å provosere og leve videre etter at siste side er lest, det er slettes ikke hverdagskost i det norske bokmarkedet. Boken er morsom lesning for alle arkitektur intresserte.»

BESTILL BOK


Om de tre første bindene skrev Telemarksavisen:
«Arkitekten har laget noe så sjeldent som en pageturner av en bok om arkitektur.»

 

OMTALE FRA FORLAGET

Du kan bestille den nye boken for kroner 599,- eks porto.

Dette er en ny bok på 600 sider som inneholder 75 hus og hytter av arkitekt Tommie Wilhelmsen fra perioden 2000-2023. I et lett og underholdende språk som henvender seg til et bredt publikum blir leserne gjort kjent med Wilhelmsens arbeider sett fra arkitektens eget ståsted.

«Den prisbelønte arkitekten Tommie Wilhelmsen er kjent for sine fantastiske villaer. I denne boken skriver han i en dagbokform om hvordan han arbeider med å skape vakre, unike hjem for andre. Hans mål er moderne arkitektur, men samtidig gode, varige og tidløse boliger for beboerne. Wilhelmsen er kjent fra NRK-serien Arkitektens hjem, hvor han var første arkitekt som presenterte sin egen bolig. Historien - og de utrolig flotte fotografiene av hus han har tegnet - vil glede alle som liker arkitektur, design og kunst.»

Orfeus Publishing

Boken som gis ut i 2023 består av fire bøker som er utgitt og skrevet i henholdsvis 2007, 2014 , 2019 og nå i 2023. Sammen blir det som en arkitekt dagbok fra flere tiår. Både fortellingene og arkitekturen endrer seg fra med tiden fra ung naivt optimistisk arkitekt som holder pennen før 2007 mot 49 åringen som har regien i 2022.

Boken som ble utgitt i 2019, «Tommie Wilhelmsen 1-53» er utsolgt. Den nye boken er et større format: bredere og høyere. Boken er en oppgradert utvidelse av historien fra de tidligere bøkene og inneholder 23 nye hus og hytter, med hoved vekt på de nye byggene, og en litt komprimert og revidert utgave av den de første bindene. Boken gir en samlet oversikt over arebeiden fra 2001 til og med 2023.

Om det første bindet skrev Stavanger Aftenblad:
«En norsk arkitekturbok som har kraft til å provosere og leve videre etter at siste side er lest, det er slettes ikke hverdagskost i det norske bokmarkedet. Boken er morsom lesning for alle arkitektur interesserte.»

Han forteller blant annet om inspirasjonskilder, de lange linjene i arkitekt livet, og en gradvis utvikling fra selvbygger på minimale budsjetter til store villa prosjekter få år senere. En arkitekt reise som dekker det meste av Norge, fra nord til sør med hus i Tromsø til hytter langs hele sørlandskysten og fra vest til øst med et sommerhus innerst i Sogne Fjorden til store villaer er i Oslo. Arkitekt dagboken viser en gradvis utvikling av en prosess som gjør oppdragsgiveren til deltakere og ikke kun tilskuere i arkitektens prosess. Wilhelmsen gir et innblikk i en kontinuerlig utvikling av en fri artistisk tilnærming basert på utdannelsen v ed Bergen Arkitekt Skole (1995-200) og brytningen mot praksisen begrensninger og muligheter. Arkitektur dagboken tar oss med på det som formidles av arkitekten nærmest som en rekke «blind dates» i det langstrakte Norge med stadig nye steder med nye mennesker. Her får vi en personlig fortelling om møte med stedene og folkene, og hvordan dette påvirker prosessen med å utvikle hvert byggverk. Det er lagt stor vekt på bokas visuelle kvaliteter. De vakre Bildene i boka er tatt av anerkjente fotografer som Nils Petter Dale, Markus Johannson, Knut Bry, Sindre Ellingsen og Nils Vik. Design og grafikk er gjort av Kjell Ramsdal.

Forhåndsbestillingen er bindende. Boken levers i posten høsten 2023.

Tittel: Ekspressiv Arkitektur - Wilhelmsen 1-75

© ORFEUS PUBLISHING
© TOMMIE WILHELMSEN