Bok om Arkitekt Tommie Wilhelmsen

Utgitt av Orfeus Forlag 2020


TOMMIE WILHELMSEN 1-53

EN UNDERHOLDENDE BOK OM ARKITEKTUR.

Om det første bindet skrev Stavanger Aftenblad:

"En norsk arkitekturbok som har kraft til å provosere og leve videre etter at siste side er lest, det er slettes ikke hverdagskost i det norske bokmarkedet. Boken er morsom lesning for alle arkitektur intresserte."

BESTILL BOK

FLERE BILDER FRA BOKEN
1   2   3   


OMTALE FRA FORLAGET

Arkitektur bok på 480 sider som inneholder 53 hus og hytter av arkitekt Tommie Wilhelmsen (født 1973) fra perioden 2000-2020. I et lett og underholdende språk som henvender seg til et bredt publikum blir leserne gjort kjent med Wilhelmsens arbeider sett fra arkitektens eget ståsted.

Boken består av tre bøker som er utgitt og skrevet i henholdsvis 2007, 2014 og 2019. Sammen blir det som en arkitekt dagbok fra de to tiårene etter 2000. Både fortellingene og arkitekturen endrer seg fra med tiden fra ung naivt optimistisk arkitekt som holder pennen før 2007 mot 46 åringen som har regien i 2019.

Han forteller blant annet om inspirasjonskilder, de lange linjene i arkitekt livet, og en gradvis utvikling fra selvbygger på minimale budsjetter til store villa prosjekter få år senere. En arkitekt reise som dekker det meste av Norge, fra nord til sør med hus i Tromsø til hytter langs hele sørlandskysten og fra vest til øst med et sommerhus innerst i Sogne Fjorden til store villaer er i Oslo. Arkitekt dagboken viser en gradvis utvikling av en prosess som gjør oppdragsgiveren til deltakere og ikke kun tilskuere i arkitektens prosess. Wilhelmsen gir et innblikk i en kontinuerlig utvikling av en fri artistisk tilnærming basert på utdannelsen ved Bergen Arkitekt Skole (1995-200) og brytningen mot praksisen begrensninger og muligheter. Arkitektur dagboken tar oss med på det som formidles av arkitekten nærmest som en rekke «blind dates» i det langstrakte Norge med stadig nye steder med nye mennesker. Her får vi en personlig fortelling om møte med stedene og folkene, og hvordan dette påvirker prosessen med å utvikle hvert byggverk. Det er lagt stor vekt på bokas visuelle kvaliteter. De vakre Bildene i boka er tatt av anerkjente fotografer som Nils Petter Dale, Markus Johannson, Knut Bry, Sindre Ellingsen og Nils Vik. Design og grafikk er gjort av Kjell Ramsdal.

"Arkitekten har laget noe så sjeldent som en pageturner av en bok om arkitektur"
- Telemarksavisen

Om det første bindet skrev Stavanger Aftenblad:

"En norsk arkitekturbok som har kraft til å provosere og leve videre etter at siste side er lest, det er slettes ikke hverdagskost i det norske bokmarkedet. Boken er morsom lesning for alle arkitektur interesserte."

Tittel: Tommie Wilhelmsen 1-53
ISBN: 978-82-93140-71-9

©ORFEUS PUBLISHING
©TOMMIE WILHELMSEN