Bok om Arkitekt Tommie Wilhelmsen

Utgitt av MONO forlag 2014


TOMMIE WILHELMSEN 1-32

EN UNDERHOLDENDE BOK OM ARKITEKTUR.

Om det første bindet skrev Stavanger Aftenblad:

"En norsk arkitekturbok som har kraft til å provosere og leve videre etter at siste side er lest, det er slettes ikke hverdagskost i det norske bokmarkedet. Boken er morsom lesning for alle arkitektur intresserte."

BESTILL BOK

FLERE BILDER FRA BOKEN
1   2   


OMTALE FRA FORLAGET

Boka 1-14 ble utgitt I 2007. I 2014 er boken utvidet til to bind. Første bok viser 14 prosjekter fra perioden 2001 til 2007, mens den andre bindet viser 18 prosjekter fra 2007 til 2014. Samlet er de to bindene på 400 sider og 32 prosjekter. De leveres i samlet boks. Boken kan kjøpes på denne websiden.

I et lett og underholdende språk som henvender seg til et bredt publikum blir leserne gjort kjent med Wilhelmsens arbeider sett fra arkitektens eget ståsted. Han forteller blant annet om inspirasjonskilder, forholdet mellom form og funksjon, materialbruk, møte med byggebyråkratiet, og hvert byggs synlige og usynlige hemmeligheter. Ikke minst fortelles det om prosessen med å utvikle hvert enkelt bygg. Det er lagt stor vekt på bokas visuelle kvaliteter. De vakre Bildene i boka er tatt av internasjonalt anerkjente fotografer som Knut Bry, Nils Vik, Markus Johannsson og Nils Petter Dale. Arkitekten har også tatt egne bilder fra prosessen med husene. Design og grafikk er gjort av Kjell Ramsdal / VJU.